Podcast och radio i bilen

Ska du åka på en längre bilresa, eller kanske en bilsemester, är det bra om du har någon sorts underhållning på vägen. Det gäller att hitta någonting som ser till att du inte blir uttråkad samtidigt som du kan fokusera på din körning. Då är musik, radio eller podcast ett väldigt bra alternativ. Men när du lyssnar på någonting under tiden du kör är det viktigt att du gör det på rätt sätt.

Innan du beger dig ut på din bilresa är det rekommenderat att du dubbelkollar att din bil fungerar som den ska. Om du bestämt dig för att köpa en Nissan, eller annan bil, kan du försöka välja en som har ett bra ljudsystem. Det finns Nissan med ett inbyggt musiksystem som fungerar jättebra. Annars kan du välja en bil som du kan koppla ihop med mobiltelefonen. På så sätt får du tillgång till all musik och poddar som du i vanliga fall lyssnar på via din smartphone.

Lyssna via bluetooth

Många bilar gör det möjligt för dig att koppla in din telefon med en sladd som gör det möjligt för dig att lyssna via mobilen i bilens ljudsystem. Men de nyare bilmodellerna har även en funktion som gör att du kan koppla in din enhet med bluetooth. Detta är något många tycker om eftersom du inte behöver krångla med några sladdar.

Ett problem med att lyssna på musikradio/podcast från din mobil är när det kommer till att byta låtar. Du kan behöva titta ner på telefonen, vilket innebär att du inte håller koll på vägen längre. Ett tips är att du skapar spellistor så du inte behöver byta låtar regelbundet. Eller så låter du en passagerare som åker med sköta musiken.

Musik i bilen – att tänka på

När du ska lyssna på podcast eller musik i bilen är det viktigt att du gör detta på rätt sätt. Eftersom du måste hålla koll på din omgivning är det rekommenderat att du inte har jättehög volym. Det kan nämligen distrahera dig från körningen. Hög musik kan även vara väldigt irriterande för personerna i din omgivning. Det har till och med lett så långt att det diskuterats om straff för personer som har hög volym i bilen.

Ifall du spelar musik högt och det leder till irritation för alla runt omkring dig kan detta även påverka säkerheten en hel del. Så vid musiklyssnande när du kör bil rekommenderas det att du endast spelar på lagom volym. Du ska kunna höra ifall en annan bil skulle tuta.

En sista sak är att du undviker viss musik. Podcast är många gånger lite säkrare att lyssna på. Men musik med stark bas eller hårdrocksmusik har visat sig kunna leda till större chans för olyckor eller att du glömmer bort att fokusera på körningen.

Related Posts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *