Ta en bit av Spanien till Sverige

Tänk dig att du precis varit i Spanien på en härlig solsemester. Du har njutit av sol, god mat, en bra podd på stranden, shopping och spansk musik på radion. När flyget sedan landar på svensk mark är det mörk vinter, kallt och blåsigt. Då vill man helst bara vända och gå ombord på flygplanet igen och snabbt ta sig ner till värmen och solen.

Spansk afton

Även om Sverige kanske är tråkigt och mörkt på vintern så finns det helt klart saker man kan göra för att liva upp stämningen. Varför exempelvis inte arrangera en spansk afton för familjen eller vännerna. På så sätt får man en trevlig tillställning samtidigt som man kan få tillbaka den härliga känslan från när man var på semester i Spanien. Det är bara att förbereda med lite spanska flaggor och sen kanske koppla högtalarna till datorn och lyssna på någon spansk radiokanal online. Det finns ånga bra panska radiokanaler med ny musik på det underbara språket. Eller varför inte ladda ner någon podd där du kan lära dig några lämpliga spanska fraser till din bjudning.

Vad kan man servera?

Det finns många goda spanska specialiteter att äta. Men drycken bör ju vara given. Givetvis ska man servera en riktigt god cava till sina vänner så de verkligen får njuta av detta spanska mousserande vin. Till mat kan man välja att gå på en klassisk paella, men det finns ju en risk att någon inte tycker om det och därför kan man välja tapas som är ett säkrare kort.

Tapas serveras som flera smårätter och det finns väldigt mycket att välja mellan. Några favoriter är patatas aioli och pimientos de padron. De utgör en bra grund som man sedan kan utöka med stekta champinjoner i vitlök och små baguettebitar med något kött på. Möjligheterna är oändliga och det finns garanterat något som passar alla.

Related Posts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *