Skaffa podd, sälj tjänster och fakturera utan företag

Bli egen företagare med podd! Det har aldrig varit enklare att sälja sina tjänster. Gillar du att prata i radio eller har du tjänster och produkter att sälja? Om du använder dig av ett egenanställningsföretag kan du fakturera utan att starta företag. Det är mycket smidigt och du slipper den administration som ett eget företag medför.

Vad är egenanställning?

Om du vill sälja tjänster och produkter men inte starta ett eget företag är egenanställning ett utmärkt alternativ. Du kan ansluta dig till ett egenanställningsföretag när du utför uppdraget eller säljer tjänsten. Det som händer är att egenanställningsföretaget fakturerar kunden och betalar ut din lön med avdrag för sociala avgifter, du slipper administration som momsredovisning med mera. Om du har utlägg i samband med utförandet av tjänsten sänder du in dina kvitton så att detta dras av innan du beskattas.

Frilans Finans – en populär tjänst

Det finns flera egenanställningsföretag och du kanske funderar på vilket du ska välja. Det väletablerade Frilans Finans är ett tryggt val och det finns en mycket bra plattform att jobba utifrån. Frilans Finans drar av 6 % för sin service och de har också ett team av specialister som kan stödja och hjälpa vid behov. När du fakturerar tar det cirka fem bankdagar att få en utbetalning. Vad du tjänar efter sociala avgifter kan du se på sajten frilansfinans.se och beror på din ålder. Sajten är populär och har fler än 70 000 personer i egenanställning.

Frilans Finans har en app som förenklar uppkopplingen till sajten och hur man arbetar med plattformen. Den går att ladda ner från App Store och Google Play och fungerar som ditt supportverktyg.

Bra försäkringar

Du kan få fullt försäkringsskydd via Frilans Finans. Grundförsäkringen ingår med det viktigaste som du behöver. Det är olycksfallsförsäkringen och tjänstegrupplivförsäkringen (TGL) samt att det också finns en ansvarsförsäkring, vilket är bra. Om du vill ha ett högre försäkringsskydd finns det flera försäkringar som du kan lägga till för just din situation, men dessa ingår inte i grundförsäkringen och kostar extra.

För de 6 % som du betalar till Frilans Finans får du bra tjänster som försäkringen, hanteringen av RUT- och ROT-avdragen, de sköter dina kontakter med Skatteverket och hanterar din löneutbetalning samt avdragen. Och sist men inte minst – du har tillgång till personlig service. Fokusera på din verksamhet, att testa nya idéer och prata med kunder om nya uppdrag – det är ganska bra att kunna lämna ifrån sig administrationen utan att hantera ett helt företag.

Related Posts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *