Alex & Sigges podcast – de 4 roligaste avsnitten

Alex & Sigges podcast debuterade den 7 juni 2012 och har sedan dess vuxit till att bli en av Sveriges största poddar. Från början var det till stora delar en podd som fokuserade på det komiska. Sedan dess har den ändrat skepnad och är i första hand en podd om allvar och samtidsbetraktelser. Emellanåt med komiska instick. I det här inlägget ska jag tipsa om de fyra bästa komiska avsnitten de presterat så långt.

[IMAGE=fecdundRtnqz.jpg]

Många av oss som lyssnar på Alex & Sigge kan irritera oss på deras långa reklaminslag. Nu blir det lite reklam, men den är kort: På tal om allvar. Den som drabbas av artros lever med ett tillstånd av smärta som kanske inte är outhärdligt, men som väl är tillräckligt plågsam för att påverka livet negativt. Det kan leda in i en spiral av hopplöshet som förvärras med åren. Det finns dock behandlingar och åtgärder att ta till. Åtgärder som kan förbättra livet avsevärt och få livsgnistan att komma tillbaka. Läs mer om artros och om alternativen för behandlingar och smärtlindring som finns tillgängliga för dig.

[IMAGE=e39QpVcojaHY.jpg]

4. “We’re Back For You” – avsnitt 17

Ett av duons tidigaste avsnitt innehåller också en av deras bästa sketcher. De skapar en rolig sketch baserad på den från etiopiskt fängelse nyss hemkomne Johan Persson. Innehåller också kul konversationer om 90-talets humorscen, Andres Lokko i synnerhet.

3. “It’s So Fresh” – avsnitt 53

Sigge berättar en lång historia om en mycket märklig man han träffade när han var på resa i Brasilien. En playboy med ett annorlunda sätt både att uttrycka sig själv och tänka på saker. En av Sigges mest klassiska imitationer – utan att man som lyssnar har någon aning om hur originalet låter. Det funkar ändå.

2. Doft av musk/Musk del 2/Musk del 3 – avsnitt 319, 320 och 322

Okej, det här är en lång historia som utspelade sig över tre avsnitt, så andra platsen på den här listan blir en specialare. Alex möter en man i en hiss vars parfym han förälskar sig i – han bara måste ha den. Han har hittat hem, det här är hans signaturdoft. Problemet är bara att ingen annan tycker om doften. Historien om den tungt doftande parfymen blir en lång berättelse med många komiska incidenter och förvecklingar.

1. “No Need to Argue” – avsnitt 50

Alex och Sigge pratar om hur man skulle kunna arrangera sin egen begravning för att göra den så enkel som möjligt för barnen att genomgå. Kanske skulle det vara en bra idé att hitta en dubbelgångare som kommer upp ur kistan och pratar direkt till barnen? Problemet är bara att sannolikheten vore stor att dubbelgångaren inte skulle vara så bra på svenska…

Related Posts