Comedy Bang Bang

Comedy Bang Bang är som namnet avslöjar en komedi-podd som 2019 firade tioårsjubileum. Den programleds av Scott Aukerman som annars i första hand jobbar som manusförfattare och emellanåt regissör. I den sistnämnda yrkesrollen är han mest känd för att ha regisserat ”Between Two Ferns” med Zach Galifianakis.

[IMAGE=fU8sf1cGjNyu.jpg]

Comedy Bang Bang är alltså en pod, och för att kunna lyssna på poddar på bästa sätt är det bra om din mobiltelefon är hel. Hos Gigamex kan du få de vanligaste skadorna på mobiltelefoner reparerade inom loppet av en halvtimme. Det inkluderar skador som spruckna skärmar och andra vanligt förekommande problem. De säljer dessutom begagnade mobiltelefoner med 12 månaders garanti. Vänd dig till Gigamex för din iphone reparation.

[IMAGE=e9fpmweQqI2f.jpg]

Det var 2009 som historien om Comedy Bang Bang började. Det var då Aukerman började spela in en radioshow med improvisations-komiker baserade i Los Angeles. Programmet hette till en början Comedy Death-Ray Radio men bytte relativt snart namn det det nu är känt under.

[IMAGE=efJtAre75Zhw.jpg]

Många kända gäster

Komedin i Comedy Bang Bang skulle kanske bäst kunna sammanfattas som pendlande mellan det löjliga och smått absurdistiska, beroende på vilka som råkar vara gästerna i varje specifikt program. Under årens lopp har flera av USAs största komiska talanger deltagit i podcasten. Några av dem är Paul F. Tompkins, David Cross, Bob Odenkirk, Sarah Silverman, Amy Poehler, Nick Kroll och Andy Daly. Ibland har programmet haft gäster från musikens värld som till exempel Aimee Mann, St. Vincent och Loudon Wainwright III.

En komisk värld

Formatet för ett avsnitt av Comedy Bang Bang brukar vara ungefär detsamma från avsnitt till avsnitt. Första delen består av en komisk intervju med en gäst som uppträder under sitt riktiga namn. I andra delen brukar en imitatör komma in och spela en roll av antingen en påhittad karaktär eller någon annan kändis. Den spelade gästen för sen en dialog med Scott Aukerman och föregående gäst. Bland imitationerna i programmet har man kunnat höra Ice T och Andrew Lloyd Webber i tolkning av Paul F. Tompkins, James Adomian som Christopher Hitchens, Jesse Ventura och Gary Busey. Ett annat stående inslag i programmet är ’Would You Rather” där gästerna presenteras för två absurda scenarior och tvingas välja vilket av dem de helst skulle genomleva.

Det är också värt att nämna att Comedy Bang Bang för några år sedan producerades som TV-serie, men det är en historia för ett annat inlägg. Över sina dryga tio år som podcast har Aukerman och hans gäster lyckats skapa ett komiskt universum som det kan vara svårt att komma in i om man kommer in som helt ny lyssnare. Särskilt med tanke på att det släppts mängder av avsnitt sedan podden startade. Välj något av avsnitten från poddens mellanperiod (ca. 2013-2016) och du kommer in helt rätt i en period där programmet var som bäst.

Related Posts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *