Olika svenska kanaler

Inte nog med att radion som fenomen fortfarande drar en hel del lyssnare finns det en uppsjö av olika kanaler också.

Mer om svenska kanaler

Sverige har inte bara de reklamfria kanalerna som distribueras och sänds av Sverige Radio. Det finns också en rad olika etablerade kommersiella radiokanaler som går att lyssna på runt om i Sverige. Dock är SR och kanalen P1 den äldsta radiokanal som sänder i hela Sverige. Det är också den kanal som fortfarande lockar flest lyssnare, därefter kommer de lokala kanalerna med program på P4. Samtidigt har de också tydlig konkurrens från mer kommersiella kanaler.

På 90-talet lanserades fler och fler kommersiella radiokanaler i Sverige. En av de här kanalerna var RIX FM. De startade sina sändningar 1993 och de har fortsatt sända sen dess. Under 2000-talets början tog kanalen mer och mer plats och började sända på fler och fler frekvenser. 2005 tog de över en annan kanals frekvenser och fanns i och med det i alla svenska län.

RIX FM är fortfarande populära trots att de konkurrerar mycket med liknande radiostationer som NRJ med flera. Dock har RIX FM alltid legat steget före sina konkurrenter bland annat genom program som RIX Morgonzoo.

Related Posts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *