Låt radion inspirera dina selfies

När vi ser andra personers selfies på sociala medier har vi ingen aning om arbetet som ligger bakom de specifika bilderna. Oftast vet vi som åskådare inget om vad som kan ha inspirerat och motiverat dem, eller om tiden det tog att skapa bilden. Är du också en flitig användare av sociala medier har vi här några tips på hur du kan inspireras att ta den bästa bilden.

Skapa de bästa förutsättningarna

Radion är en guldgruva för att hitta inspiration till all sorts kreativitet. Tänk över vad som väcker dina sinnen, vad som påverkar dig och entusiasmerar dig. Är det historier och poddar; andras berättelser och händelser? Då är det perfekt att hitta radioprogram som tar upp just det; lyssna och gå in i känslan. Använd den sedan när du tar dina selfies. Kanske är det träning som får din inspiration att sätta fart? Är det istället låtar som får dig i stämning och som inspirerar din känsla så är det bara att hitta de bästa musikkanalerna på radion. Plocka ut det som passar just dig bäst och använd inspirationen du får till att skapa känsla i dina bilder. När du har hittat rätt uttryck finns det även en mängd tekniska hjälpmedel för att du ska kunna ta så bra bilder som möjligt till dina olika kanaler på de sociala medierna. Ett av de bästa tipsen vi kan ge är att skaffa en selfie lampa för att skapa bästa ljussättningen i dina porträtt. Lampan lyser upp ditt ansikte från alla vinklar, den har oftast olika ljuslägen och är dimbar. Du kan alltså skapa precis den känsla och atmosfär du vill ha, och ljuset kommer falla precis rätt. Med en selfielampa slipper du gryniga bilder som är för mörka eller skarpa i ljuset. Den används också med fördel om du ska filma dig själv med din mobil för att lägga upp klippen på sociala medier.

Var öppen för nya sätt

Det finns såklart en mängd sätt att finna inspiration till dina selfies, men med radions hjälp har du flera vägar att gå enbart genom att använda en enda enhet. Och vem vet, kanske gör radion att du hittar nya sätt att sätta känslan i dina bilder? Var öppen och se vad som händer inom dig när du lyssnat på och tagit del av olika berättelser och låtar. Ett tips är att lyssna på radion när du ger dig ut på en promenad, varför inte i skogen, för att ytterligare förstärka känslan? När du kommer hem plockar du fram selfielampan och gör resten av dina förberedelser medan du håller kvar känslan. Sedan är det dags att knäppa bilder som blir spännande, roliga, vackra eller vad du vill – för att du tog dig tid att bli inspirerad.

Related Posts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *