Locka nya poddlyssnare med ett lotteri

Driver du en podcast som på något sätt handlar om populärkultur? Går det bra samtidigt som du känner att du skulle vilja driva upp lyssnarantalet? Att locka nya lyssnare till en podcast går att göra på flera sätt, och det bästa är om du kombinerar olika metoder om du vill ha så stor effekt som möjligt. Kom dock ihåg att det tar tid att bygga upp en stor lyssnarskala. Det viktigaste av allt är att podcasten publiceras regelbundet.

Ett sätt att locka nya lyssnare kan vara att anordna tävlingar och lotta ut olika typer av priser. Om du inte lyckats få särskilt många lyssnare än kan det vara svårt att få till sponsoravtal som ger dig priser att lotta ut. Du får helt enkelt investera en summa pengar själv. Det kan dock vara värt det i långa loppet. Vinnaren kommer helt säkert att prata om din podd efteråt. Om du dessutom har som inslag att de tävlande på något sätt ska nämna podden i sociala medier så får du PR den vägen.

Välj rätt butik för priserna

Vart ska du köpa priserna? Hos gameloot hittar du ett stort sortiment av merchandise som licensierats från mängder av populärkulturella storheter inom film, videospel och mycket annat. Låt oss ta en titt på sortimentet genom några exempel, så får du en bild av bredden i deras utbud.

Animé

Hos Gameloot hittar du en hel butikskategori med produkter inspirerade av några av de mest populära mangafilmerna. Främst bland dem är väl Pokémon och som du säkert förstår finns det hur många produkter som helst i den kategorin. Pokémon är trots allt enormt populärt. Här finns muggar, ryggsäckar, spel, tavlor och mycket annat. Ett annat populärt franchise med många produkter i sortimentet är Dragon Ball Z. Här finns helt enkelt mängder av potentiella vinster för podden med animé-tema.

Marvel

En titt i kategorin över Marvelprodukter kan möjligtvis fungera utmärkt för en podd som handlar om film. Varför inte ha en tävling i samband med att nästa Marvelfilm har premiär?

The Witcher

The Witcher är en populär polsk bokserie som blev till en enormt framgångsrik serie TV- och dataspel och som nu också blivit en av Netflix mest populära TV-serier. I Gameloots sortiment hittar du en serie snygga posters och nyckelringar. Perfekta andra- eller tredjepriser för ett lotteri i en podd som handlar om TV-serier kanske?

Fortnite

Fortnite slog ner som en bomb i TV-spelsvärlden när det lanserades för några år sedan. Nu tycks det som att alla under 15 spelar det. Hos Gameloot hittar du alla karaktärer som plastfigurer samt mängder av annan memorabilia. Perfekt för dig som driver en podd med TV-spelstema.

Related Posts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *