Skapa en snygg reklamfilm till podden

Om du har en podcast kan det vara riktigt smart att skapa en reklamfilm. Det är ett effektivt sätt att få mer besökare, kunna tjäna pengar och få ut ditt budskap.

Reklamfilm till podden

En podcast är mer än bara ett radioprogrammet. Du kan kombinera podden med en YouTubekanal, blogg och sociala medier. Bygga ett varumärke som du kan leva på. För att lyckas måste du ha ett riktigt bra ämne och ha den rätta stilen till just det ämnet. Att bli en bra poddpratare är någonting du kan lära dig. Men för att bygga ett riktigt varumärke behöver du nå ut. Folk måste uppfatta dig som professionell. Ett smart sätt är då att skapa en reklamfilm, en riktigt bra produkt som du kan lägga upp på YouTube, i nyhetsbrev, sociala medier, men även använda den som betald reklam på YouTube. Det räcker inte med att bara skapa en film. Det måste vara något extra. Genom att anlita Crisp Film för din filmproduktion kommer du få något över det vanliga. De arbetar både med små lokala företag, men även med jättar som Vattenfall.

Bygga varumärke

Med en reklamfilm kan du lättare bygga ett varumärke. En bild säger mer än tusen ord. En bra reklamfilm kan snabbt förklara för människor vad din podcast handlar om, vare sig det handlar om sport, lösa mordgåtor, resor, ekonomi eller historia. Eftersom det finns så många poddar att välja mellan idag måste du på kort tid kunna förklara varför de ska lyssna på just din podcast. Med en välproducerad reklamfilm framstår du och din podd som seriösa, som riktiga aktörer. Det ger en känsla av att många redan lyssnar på din podcast, vilket påverkar positivt.

Smart marknadsföring

En reklamfilm är naturligtvis också ett smart och visuellt marknadsföringssätt. Jättemånga tycker om riktigt bra reklamfilmer. Om den är skapad på rätt sätt kan du rentav få folk att dela reklamfilmen på sociala medier bara för att de tycker att själva reklamfilmen är så skön. Den känslan är svår att få fram när du gör en reklamfilm på egen hand. Du kan också betala för att din reklamfilm ska visas på YouTubekanaler som håller på med samma ämne. Då når du garanterat din publik. Det medför också att du associeras lite grann till en kanal som folk redan har förtroende för och gillar.

Tjäna pengar

Det går att tjäna mycket pengar med en podcast. Du får reklamintäkter, kan sälja saker på din sajt och många kombinerar den också med YouTube. Om du håller på att bygga upp en podcast måste du låta det ta tid. Arbeta långsiktigt, skapa riktigt bra innehåll och försök även att hitta influencers som du kan samarbeta med.

Related Posts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *