Sveriges Television

Sveriges Television tillsammans med Sveriges Radio och Utbildningsradion står för det reklamfria utbudet av tv och radio som sänds i Sverige. De är dessutom inte bara reklamfria utan måste ha ett objektivt perspektiv. Utöver det går det att se vissa program som sänts av Sveriges Television i efterhand också.

Mer om SVT

Tv-sändningarna började sändas som en förlängning av Sveriges Radio och de första sändningarna ägde rum redan under slutet på 50-talet. I slutet på 70-talet blev det ett eget bolag som fortfarande samarbetar med både Utbildningsradion och Sveriges Radio. SVTs främsta uppgift är att sända tv för allmänheten med ett utbud som riktar sig till alla åldersgrupper. Dessutom måste de som nämnt tidigare vara neutrala och objektiva i politiska och religösa frågor bland annat.

Tillsammans med Sveriges Radio och Utbildningsradion är Sveriges Television en del av Förvaltningsstiftelsen och verksamheten finansieras med radio- och tv-avgiften. Avgiften kommer inom kort att byta namn och delvis funktion, men den kommer fortfarande gå till att producera reklamfria radio- och tv-program.

Både SVT och SR arbetar aktivt med att hänga med i den moderna tekniken och exempelvis erbjuda möjligheten att ta del av deras sändningar i efterhand helt utan extra kostnad.

Related Posts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *