Den portabla radioapparaten

Den portabla radioapparaten har varit och är på olika sätt fortfarande en eftertraktad produkt. Med hjälp av en portabel radioapparat gavs många nya möjligheter. Bland annat kunde användarna helt plötsligt lyssna på radio utomhus eller på andra platser än där radioapparaten stod. Det är fortfarande populärt med portabla radioapparater trots konkurrensen från andra portabla mediaspelare och mobiltelefoner. Det finns många tester att ta del av om du är på jakt efter en ny produkt.

Bilradion och freestylen

En av de tidigare varianterna på portabla radioapparater var bilradion. Det vill säga, en radioapparat som var fastmonterad i bilen. På det sättet kunde personerna som körde eller färdades i bilen lyssna på radio samtidigt. På samma sätt utvecklades senare möjligheten att lyssna på kassetter och CD-skivor i bilen. Dock är bilradion fortfarande en standard i moderna bilar också.

En annan form av portabel musikspelare är freestylen som kom under slutet på 70-talet. Freestylen spelade förvisso inte nödvändigtvis radio utan var oftare en portabel spelare för att kunna lyssna på kassettband. Men, det fanns modeller som erbjöd lyssnaren att lyssna på radio också. På engelska lanserades den som en ”Walkman” och av samma företag som var bland de första att utveckla mobiltelefoner som det gick att lyssna på musik ifrån.

Standardvarianten av en freestyle har tre knappar och en volymkontroll. I takt med att tekniken utvecklades fick även freestylen fler tekniska finesser som inte fanns till en början. Dessutom lanserades det en modell för CD-skivor i början på 90-talet. Senare blev båda nämnda varianter utkonkurrerade av MP3-spelaren samt av mobiltelefoner som tillät ägaren att spela upp och bära med sig musik på dem. I dagsläget är olika streamingtjänster som du kan lyssna på via din mobiltelefon de vanligaste varianterna.

Related Posts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *