True crime podcasts

Det finns podcasts om i stort sett alla upptänkliga ämnen. En av de populära genrerna är dock true crime. Många lyssnare är intresserade av att höra om verkliga brottsfall, något som återspeglas i det stora antal podcasts som avhandlar detta ämne på olika sätt och i olika format. Här nedan tipsar vi om några krim-podcasts som är väl värda en lyssningar – både svenska och utländska.

En av de första podcasten inom denna genre är amerikanska Serial, en dokumentär pod-serie om morddömde Adnan Syed och reportern som försöker fastställa om han är felaktigt dömd. En lättsammare podcast, som också blivit en klassiker, är My Favorite Murder. Värdarna Karen och Georgia har skapat en hel community tillsammans med sina lyssnare, som kallas Murderinos, och levererar varje vecka två avsnitt med olika inriktningar.

För att kunna njuta riktigt ordentligt av sina favoritpoddar gäller det att ha ett par bra hörlurar. Behöver man investera i ett nytt par kan det vara en idé att kolla in dessa erbjudanden black friday hörlurar. Du väljer själv vilken typ av hörlurar som passar dig och ditt poddlyssnande bäst. För vissa räcker det med de lurar som medföljer telefonen medan andra har mer specifika preferenser. Lyssnar man samtidigt som man gör andra saker är det att rekommendera att ha ett par trådlösa hörlurar som kopplas till din device med hjälp av bluetooth.

Det finns även gott om svenska podcasts som avhandlar brott och andra hemskheter på regelbunden basis. Några som är värda att nämnas är bland annat Mord mot mord och och Vad blir det för mord?. Detta är två snackiga podcast som båda leds av två värdar som berättar om varit mord för den andra. Det som kännetecknar dessa poddar är dock att de mörka historierna blandas med humor och vardagssnack. Vill man ha en mer dokumentär känsla kan man lyssna på Rättegångspodden – en poddcast som baseras på verkliga ljudupptagningar från rättegångarna i aktuella svenska brottsfall.

Related Posts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *