Så lyssnar du på radio och podcasts

Att lyssna på radio eller på podcasts är ett sätt att underhållas, det är ett sällskap och det kan även vara en kunskapskälla. Men idag finns det flera olika tillvägagångssätt för att lyssna på både radio och poddar och i det här inlägget går vi igenom de olika sätten som finns för att lyssna på radio och podcasts.

Mobiltelefon

Ett av de vanligaste sätten att lyssna på radio och podcasts idag är genom att använda sin mobiltelefon. Det finns två olika sorters smartphones som tillverkas av android eller apple. Androidtelefoner kan ha flera olika sorters tillverkare, medan Apple tillverkar iphones i olika modeller. De allra flesta mobiltelefoner har en inbyggd app där du kan lyssna på liveradio. Många radiokanaler har sin egen app där du kan lyssna både på liveradio och på podcasts av de program du vill lyssna på i efterhand. Det finns även särskilda poddappar där alla podcasts finns samlade. Du kan även lyssna på poddar i Spotify och i Apple music.

Datorn

Datorn är en annan sorts enhet där du både kan lyssna på radio och på poddar. Om du vill lyssna på liveradio öppnar du din webbläsare och söker upp radions hemsida. Till exempel Sveriges radio där du sedan klickar in på den kanal du vill lyssna på. För att lyssna på podcasts på din dator finns det flera olika hemsidor du hittar dina favoritpodcasts på. Du kan även använda dig utav Spotify på din dator för att lyssna på musik, eller på podcasts.

Surfplatta

En surfplatta fungerar mer eller mindre som en mobiltelefon, enda skillnaden är att du inte kan ringa eller sms:a på den. Precis som med en mobiltelefon kan du ladda ner olika appar till din surfplatta som gör att du kan lyssna på podcasts eller radio.

Radioapparat

På en radioapparat kan du endast lyssna på liveradio. Men om du är en stor radiokonnässör kan det vara värt att köpa hem en radioapparat och låta den stå på under tiden du tränar eller lagar mat. En radioapparat går att köpa i de flesta butiker som säljer elektronik.

Stereo

Ett annat sätt att lyssna på radio är genom en stereo. En stereo kan vara en CD-spelare, men också det musiksystem som finns inbyggd i bilen. Om du har en nyare bil kan du oftast koppla en sladd till din smartphone så du kan även lyssna på podcasts i bilen. I de allra nyaste bilmodellerna kan man lyssna via telefonen med hjälp av bluetooth. Då behöver du inte ens krångla med sladdar utan kan på ett enkelt sätt koppla samman din smartphone med bilstereon och njuta av både radio och podcast som spelas högt under din bilfärd.

Related Posts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *